header_menu_icon
Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
ANASAYFA arrow right GÜNDEM arrow right Зеленски америчком Конгресу: Ваша помоћ није милостиња, већ инвестиција
Зеленски америчком Конгресу: Ваша помоћ није милостиња, већ инвестиција
Америчка помоћ Кијеву је инвестиција у глобалну безбедност и демократију и ми њоме управљамо на најодговорнији могући начин, рекао је председник Украјине
YAYINLAMA: 22 Aralık 2022 / 13.19 |GÜNCELLEME: 29 Mart 2023 / 19.34

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је у обраћању у америчком Конгресу да је помоћ коју Американци шаљу његовој земљи инвестиција у демократију, а не милостиња.

Он је чланове Конгреса подсетио на то како су се Американци борили у Другом светском рату против нациста, тражећи да пруже већу помоћ његовој земљи у њеним ратним напорима, пренео је Ројтерс.

"Ваш новац није милостиња. То је инвестиција у глобалну безбедност и демократију и ми њоме управљамо на најодговорнији могући начин", рекао је Зеленски на заједничкој седници Сената и Представничког дома обраћајући се на енглеском.

Свет је превише повезан и испреплетен да би нека држава могла да седи са стране и осећа се безбедно, рекао је украјински председник тражећи подршку странака у Конгресу. 

После међуизбора у новембру, републиканци су освојили већину у Конгресу и ускоро би требало да преузму власт. Водећи чланови ове странке, већ су изразили сумњу у то колико се новца шаље Украјини и позвали да се боље контролише и начин на који се та средства троше. 

Зеленски се пре обраћања Конгресу, састао са америчким председником Џозефом Бајденом.

Сједињене Америчке Државе обећале су додатних 1,85 милиона долара помоћи Украјини, укључујући и противваздушни систем "патриот".

YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *