header_menu_icon
Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
ANASAYFA arrow right GÜNDEM arrow right УЖИВО "Косовска полиција" прети: Нећете још дуго; Хоџа открио стање Пантића
УЖИВО "Косовска полиција" прети: Нећете још дуго; Хоџа открио стање Пантића
Срби са севера Косова и Метохије провели су и 11, тешку и бесану ноћ на барикадама. Под шаторима, поред логорских ватри, на великој хладноћи, уз стални опрез.
YAYINLAMA: 21 Aralık 2022 / 15.33 |GÜNCELLEME: 29 Mart 2023 / 19.34

Дванаести дан заредом сви главни путеви на овом подручју су блокирани, барикаде су и даље на 11 локација, главним улицама Северне Митровице читаве ноћи појачано су, у оклопним возилима, патролирали припадници Кфора.

Највише људи и ноћас је било на барикади у Рудару где је поред пута постављено десетак шатора у којима су пећи на дрва у којима се данима одржава ватра.

Захтеви су исти, да власти у Приштини ослободе ухапшене Дејана Пантића, Миљана Аџића и Слађана Трајковића, да се тзв. косовска полиција повуче са севера Косова, да ван снаге буду стављени спискови за хапшење Срба. Прелази Јариње и Брњак такође су блокирани. 

Мисија Еулекса на Косову синоћ је саопштила да је безбедносна ситуација на северу "узнемиријућа и напета" уз још једном поновљени став да се "барикаде морају одмах уклонити". 

Кфор је ноћас, преносе приштински медији, саопштио да је та мисија од почетка најновије кризе пружила помоћ деветорици косовских полицајаца "који су патролирали севером и који су се осећали лоше". Они су ове полицајце, који су се, како је речено, осећали болесним, превезли копненим путем. 

Породица Дејана Пантића већ 12 дан не зна како се он осећа нити су у међувремену успели да га виде или чују. И даље нема одговора на захтев адвоката ухапшеног бившег полицајца приштинском суду, да се Пантићу омогући сусрет са породицом или, макар, краћи телефонски разговор. Пантићев син Предраг, који је у уторак поподне самоиницијативно отишао на Јариње, није успео да види оца, али је припадницима КФОР-а предао ствари за ухапшеног Дејана. 

За сутра у 12 сати, у Рудару је код велике барикаде Кризни штаб за север Косова заказао велики протестни скуп Срба са Косова и Метохије. 

Све најновије вести са КиМ пратите уживо у блогу РТ Балкан.

 

YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *