header_menu_icon
Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
ANASAYFA arrow right GÜNDEM arrow right Пет година од убиства Оливера Ивановића, и даље непознати налогодавци и починиоци
Пет година од убиства Оливера Ивановића, и даље непознати налогодавци и починиоци
Приштинске власти нису желе да сарађују са државним органима Србије, у неколико наврата је саопштио званични Београд
YAYINLAMA: 16 Ocak 2023 / 13.35 |GÜNCELLEME: 29 Mart 2023 / 19.34

Данас се навршило пет година од убиства лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића, а налогодавци и починиоци и даље нису утврђени.

    Ивановић је убијен ујутру 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија његове странке у северном делу Косовске Митровице.

Из Београда су више пута саопштили да приштинске власти нису желеле да одговарају на упите државних органа Србије у вези са истрагом и доказима, а суђење пред основним судом у Приштини и даље траје.

Ивановић је од јануара 2014. године са још четворицом Срба био притворен у затвору у Косовској Митровици, а приштинске власти су га теретиле за наводни ратни злочин над цивилима на Косову и Метохији 1999. године.

Он је у августу 2015. године започео штрајк глађу због одбијања да га пусте да се брани са слободе, а затим је због нарушеног здравља пребачен у болницу у Косовској Митровици.

На девет година затвора је осуђен 21. јануара 2016. године. Та пресуда је потом укинута, а 2017. године почело је поновљено суђење у том поступку.

YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *