header_menu_icon
Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
ANASAYFA arrow right GÜNDEM arrow right Мирна ноћ на барикадама, с великом пажњом прате се вести из Рашке, Беoграда, Приштине
Мирна ноћ на барикадама, с великом пажњом прате се вести из Рашке, Беoграда, Приштине
Људе на северу нарочито је погодила вест о забрани уласка патријарху српском Порфирију на Косово и Метохију
YAYINLAMA: 27 Aralık 2022 / 12.49 |GÜNCELLEME: 29 Mart 2023 / 19.34

Ноћ на барикадама на северу Косова и Метохије, 17. заредом од како Срби на овај начин протестују, протекла је мирно, и за разлику од ноћи између недеље и понедељка, када је у Зубином Потоку дошло до пуцњаве која је трајала десетак минута, ноћас није било инцидената.

На барикади у Рудару протекле ноћи било је више људи но иначе, и овде су читаве ноћи с великом пажњом праћене вести из Приштине, Београда, Рашке. 

И у северном делу Косовске Митровице било је мирно, ноћ је и овде прошла у напетом ишчекивању, неизвесности, бојасни да до јутра не почне акција насилног уклањања барикада. Градом су читаве ноћи, учесталије но раније, патролирали у џиповима и припадници КФОР-а, Еулекса, али и других посматрачких тимова. 

Људе на северу у понедељак по подне нарочито је погодила вест о забрани уласка патријарху српском Порфирију на Косово и Метохију.

"Боли нас та одлука, сазнање да наш патријарх неће моћи да проведе предстојеће празнике с нама овде на Косову и Метохији. Као мелем на рану јуче по подне дошле су нам ипак речи нашег патријарха да је Косово његова кућа, да је он овде у својој кући, те речи нас охрабрују, потврђују нам да нисмо и да никад нећемо бити заборављени", говорили су људи синоћ на барикади у Рудару. 

Кризни штаб народа севера Косова и Метохије, "после серије дезинформација које пласира Приштина", синоћ је саопштио да "Срби не нападају ни КФОР ни Еулекс, и да у тим међународним мисијама Срби виде заштиту од Куртијевог режима и његове репресије". 

YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *