header_menu_icon
Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
ANASAYFA arrow right GÜNDEM arrow right Кина отворила врата, позивају стране инвеститоре
Кина отворила врата, позивају стране инвеститоре
Пекинг је уверен да ће кинеска економија ове године остварити нормалан тренд раста и очекује већи увоз, корпоративне инвестиције и потрошњу
YAYINLAMA: 18 Ocak 2023 / 14.33 |GÜNCELLEME: 29 Mart 2023 / 19.34

Потпредседник кинеске владе Лиу Хе прогласио своју земљу отвореном за свет након три године изолације услед пандемије ковида-19.

    "Стране инвестиције су добродошле, а врата Кине ће се још више отварати", поручио је Лиу током обраћања у Давосу.

Лиу се осврнуо на напоре кинеских власти да реше кризу ликвидности у сектору некретнина. Он је такође рекао да ће његова земља наставити да промовише предузетништво и подржава приватни сектор, преноси Ројтерс.

    Пекинг је уверен да ће се кинеска економија вратити на нормалан тренд раста 2023. године и да очекује већи увоз, корпоративне инвестиције и потрошњу, додао је потпредседник кинеске владе.

Он је, такође, позвао на интензивнију међународну сарадњу и указао да би требало посветити више пажње негативном ефекту преливања повећања каматних стопа у великим земљама на тржишта земаља у развоју.

    Упитан да прокоментарише тренутну ситуацију са ковидом-19 у Кини, Лиу је рекао да је она стабилна и додао да је изненађен брзином којом се људи опорављају.

Лиу је напоменуо и да се на Давосу срео са многим старим пријатељима.

Бивши министар финансија САД Лоренс Самерс изјавио је да је разговарао са Лиуом у понедељак више од сат времена, не изневши детаље.

Потпредседник кинеске владе у среду ће се први пут уживо састати са америчком министарком финансија Џенет Јелен у Цириху.

    Анонимни кинески званичник је најавио да ће се Лиу, током годишње конференције Светског економског форума, састати са директорима финансијских, технолошких, индустријских и других компанија, као и са многим светским лидерима.

YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *