header_menu_icon
Sol Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
ANASAYFA arrow right GÜNDEM arrow right Данас почиње уклањање барикада на северу КиМ
Данас почиње уклањање барикада на северу КиМ
Данас почиње уклањање барикада на северу КиМ
YAYINLAMA: 29 Aralık 2022 / 13.01 |GÜNCELLEME: 29 Mart 2023 / 19.34

Српска заједница добила је документ којим се јасно прописује да на северу, без дозволе српске стране, не може бити полиције тзв. Косова, рекао је председник Александар Вучић који је најавио да ће уклањање барикада почети у преподневним сатима

 

Уклањање барикада постављених на неколико локација на северу Косова и Метохије требало би, према синоћњим најавама председника Србије Александра Вучића да почне данас у преподневним сатима.

Вучић је после састанка са Србима са барикада на КиМ рекао да су му људи рекли да они не желе да иду против своје државе. Председник Србије синоћ је прочитао и текст који су му предали Срби са којима је разговарао до касних вечерњих сати а у којем истичу да ће заувек поставити барикаде ако се настави терор Приштине над српским становништвом.

"Неповерење није уклоњено", рекао је председник Вучић и додао да ако почне хапшење Срба због постављања барикада сународници ће имати подршку државе и његову лично.

Вучић је пре састанка са Србима изјавио да је у замену за уклањање барикада српска заједница добила документ којим се јасно прописује да на северу, без дозволе српске стране, не може бити полиције тзв. Косова.

И Кфор је раније потврдио да Косовске безбедносне снаге не могу да улазе на север покрајине без пристанка локалних српских власти, што су представници Србије и тражили, позивајући се на документ из 2013. године који су потписали Хашим Тачи у име приштинских власти и тадашњи генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмунсен.

Споразум је у међувремену стално кршен, будући да косовске снаге, без обзира на потписано, већ годинама несметано улазе на север јужне српске покрајине.

 

YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *